Evenement | V8power goes Sweden - Scania DemoCenter

Nieuws insturen of sugessties voor een mooie reportage?

redactie@v8power.nl
Whatsapp: 06 27 397 760

Een bezoekje aan het thuisland van Scania stond al geruime tijd op onze bucketlist. Wij (André Schouten en Tim van Langen) hoefden dus ook niet lang na te denken toen Truckstar aankondigde in samenwerking met Scania een reis te organiseren.

Vanuit Schiphol werd op woensdagmiddag het vliegtuig gepakt naar Arlanda (Stockholm). Bij aankomst op het vliegveld stond de bus al te wachten om ons naar het hotel in Södertälje te brengen. Na het diner en een goede nachtrust vertrok de bus richting het hoofdkantoor van Scania. Het programma bestond uit een bezoek aan het Marcus Wallenberg museum, rondleiding door de fabriek en zelf demo rijden op het DemoCenter. Laatstgenoemde was veruit het populairst bij de groep. Na een korte briefing en blaastest (je weet immers maar nooit...) werd de groep in tweeën gesplitst. De ene helft ging op ''Safari'' met een 6x6 Scania truck, de andere helft begon met demo rijden.

De prestaties in het ruige terrein van de op alle wielen aangedreven truck waren spectaculair te noemen. Na de hobbelige trip waren wij aan de beurt om te rijden. Een ruime keuze aan voertuigen stond klaar, van bus tot zwaartransport combinatie. Met uitzondering van de bussen was ieder voertuig geladen. Elk onder leiding van een demochauffeur om uitleg en instructies te geven. Uiteraard waren de V8 modellen veruit het populairste. Wij besloten te beginnen met de imposante Scania S520 combinatie, met kenmerkende hoge Ekeri bakken en lange 4 assige aanhangwagen. Het 3 kilometer lange testparcour is voorzien van diverse heuvels (6 - 8%) en bochten. Na ieder rondje ruilden we van plek. Gezien de kans niet zo vaak voorkomt dat je in een touringcar mag rijden besloten we dit ook eens te proberen. Met name de plek van de spiegels was even wennen. Deze verwacht je als je door het zijraam kijkt, maar steken ver aan de voorkant uit.

Omdat de tijd beperkt was gezien de drukte op het Democenter kon er nog één rondje gereden worden, waarbij we kozen voor een combinatie voorzien van asfalt bakken en een lange traingel. Ook deze werd na het rondje weer netjes in het vak geparkeerd. Na nog wat foto's gemaakt te hebben van onder andere de speciale Scania Phoenix S730 die bij de ingang opgesteld stond ging de reis weer verder. Dit maal met bestemming Linköping.

Later meer aandacht voor onze korte reis door Zweden.

Tekst en foto's: Tim van Langen

Reacties