Scanianieuws | Vier NextGen Scania's voor Heemskerk Slootweg

Nieuws insturen of sugessties voor een mooie reportage?

redactie@v8power.nl
Whatsapp: 06 27 397 760

Transportbedrijf Heemskerk Slootweg uit Noordwijkerhout kocht recent vier nieuwe Scania’s.

 

Beste auto’s met dikke 520 en 580 pk SCR-only V8 motoren en rijk uitgeruste cabines. Doorslaggevend was de kwaliteit van Scania én het goede contact met de Scaniadealer Rijnsburg.

Voor Heemskerk Slootweg betekent de aanschaf ook de terugkeer op het Scanianest. “We reden vroeger Scania. Maar we hebben gemerkt dat andere merken die daarna kwamen, het toch niet zolang zonder problemen uithouden als een Scania,” geeft mede-eigenaar Willem Jan Heemskerk toelichting over de aankoop.

“Een belangrijke beweegreden om deze vier trucks te kopen, was dat de nieuwe V8 motoren geen EGR-klep meer hebben. Daar hebben wij in ons werk met heel veel stof problemen mee. Als je dan diep in je hart al V8-fan bent en het kan nu óók nog eens met SCR-only dan is de stap snel gemaakt. Een ander deel zit in het contact met de dealer in Rijnsburg. Wij werken ook op ons gevoel en als je een goede klik met je dealer hebt, gaat het allemaal wel makkelijker.”

Hoe mooi de NGS ook is, het Scaniabloed kruipt bij Heemskerk waar het niet gaan kan. “In de drukke tijd zit ik zelf ook nog een anderhalve dag op de auto. Maar dan wel op onze volledig in eigen huis gerestaureerde 143 Streamline met 500 pk V8 motor. Hier heeft ome Arie – dat is de broer van de oprichter van ons bedrijf - heel veel uren in zitten. Alleen dat geluid al via de staande uitlaten! Die auto hebben we helemaal weer in nieuwstaat teruggebracht. En we sparen hem niet. Niemand weet wat hij precies gelopen heeft maar de eerste eigenaar deed hem weg met één miljoen. Sinds die tijd is hij overal geweest voor wij hem kochten dus dat kunnen er nu zomaar twee zijn zonder dat de motor gereviseerd is. Dat is pas kwaliteit! Wel is het jammer dat je bij steeds minder bedrijven welkom bent, de euro eisen spelen daar een rol.”

Bron: Scania Nederland B.V.

Reacties