Scanianieuws | Scania R500 voor Daniels Recycling

Nieuws insturen of sugessties voor een mooie reportage?

redactie@v8power.nl
Whatsapp: 06 27 397 760

De Firma Daniels Recycling B.V. in Tegelen heeft onlangs een nieuwe Scania R 500 LB6x2*4 containerauto in gebruik genomen.

Geen special paint zoals je vaak op truckshows ziet, maar een bijzondere blauwe lak met pareleffect die verandert naargelang de lichtinval. De krachtige achtcilinder is voorzien van het King of the Road pakket, met veel comfortverhogende accessoires en designelementen. De Scania vestiging in Venlo leverde het voertuig af.

De nieuwe Scania is een uitbreiding op het huidige wagenpark van Daniels, waar inclusief de nieuwe aanwinst inmiddels vier Scania’s rondrijden. Het familiebedrijf uit Tegelen is zeer trots op het nieuwe voertuig. De onverwoestbare V8 motor zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid en hoge gemiddelde snelheid, waarbij geen lading te zwaar is. De R-Lowline cabine biedt een comfortabele werkplek en het King of the Road pakket omvat onder andere lederen stoelen, fraaie V8 details en chromen accenten. Verder heeft Daniels gekozen voor de handgeschakelde versie in combinatie met een Scania Retarder. Het colour display in het dashboard laat geen twijfel bestaan dat we hier met een rasechte Scania V8 te maken hebben. Op het containerafzetsysteem zit een speciale kiephoek, zodat Daniels ook gemakkelijk silo’s kan plaatsen.

Daniëls Recycling heeft een zeer compleet aanbod op het gebied van hergebruik van metalen en aanverwante zaken die betrekking hebben op het verwerken van afval. De kernactiviteiten bestaan uit metaalrecycling, kasafbraak en afvoer. Metaalafval wordt opgehaald, gesorteerd en weer afgevoerd. Het hele traject, van zwaar transport, verwerking in extreem hoge hitte-ovens tot afvoer wordt door Daniels geregeld. Alles is erop gericht zo min mogelijk te verspillen en zoveel mogelijk te scheiden voor hergebruik.

Bron: Scania.nl

Reacties