Scanianieuws | Scania Young European Truck Driver competitie

Nieuws insturen of sugessties voor een mooie reportage?

redactie@v8power.nl
Whatsapp: 06 27 397 760
Winnaar 2010

GEZOCHT: De beste truckchauffeurs van Nederland!
Winnaar 2010 rijdt nu in een R500 V8

De Young European Truck Driver competitie wordt door Scania georganiseerd, maar is niet merkgebonden dus alle truckchauffeurs zijn welkom. De competitie staat in het teken van verkeersveiligheid, anticiperend en brandstofefficiënt rijden. Daarnaast zullen de deelnemers hun vaardigheden moeten tonen op het gebied van manoeuvreren, lading zekeren, theorie en bandenkennis. Een leerzaam en leuk evenement dat slechts enkele muisklikken weg is via www.scania.nl/yetd . En wie wil er in deze tijden nou niet zijn eigen Scania R-serie winnen ter waarde van 100.000 euro? Dé kans om voor jezelf te beginnen of in ieder geval met splinternieuw materiaal te rijden.

Ben jij zelf beroepschauffeur met C-E rijbewijs, geboren in 1977 of later en heb je de Nederlandse nationaliteit? YOU’RE IN!

Ook voor de Nederlandse finalisten zijn er leuke prijzen te winnen. Wat te denken bijvoorbeeld van mooie prijzen van Michelin, een set Alcoa Dura Brights (6 stuks!) voor je eigen trekker, Tekno miniaturen en nog veel meer. De finale vindt plaats op 27 en 28 juli op het Truckstar Festival in Assen.

De beste van Nederland
Tot en met 15 mei kan worden ingeschreven via www.scania.nl/yetd. De 40 beste chauffeurs worden uitgenodigd voor de praktijkronde in juni. Van deze 40 gaan de 12 beste door naar de nationale finale op het Truckstar festival. De uiteindelijke winnaar gaat met zijn of haar partner begin september naar Zweden om Nederland te vertegenwoordigen op de Europese finale. Daar wordt onder andere gestreden om de ultieme hoofdprijs, een nieuwe Scania R-serie ter waarde van 100.000 euro.

Winnaar YETD 2010 rijdt in een splinternieuwe R500 V8
De Zweed Andreas Soderstrom won de Europese finale in 2010. Na de eerste dag behoorde hij nog niet tot de favorieten, maar hij presteerde tijdens de spannende head-to-head rondes op dag twee steeds beter. Op de allesbeslissende superfinale reed hij simultaan tegen een Oostenrijker en Duitser. Uit een achterstandspositie wist hij sterk terug te komen en manoevreerde de trekker-oplegger foutloos langs de obstakels. Inmiddels heeft hij zijn hoofdprijs in gebruik genomen, een R500 haakarmchassis.

Wat is jouw meest uitdagende weg? Win een Scania riem.
Scania is meegereden met Henrry Tank Piedra in Celendin Peru, op één van de meest uitdagende en gevaarlijkste wegen die er bestaan. Als je hier veilig kunt rijden, dan ben je zeker geschikt om mee te doen met de competitie: Nederlandse chauffeurs worden ook opgeroepen om foto’s en video’s van hun meest uitdagende wegen, losplaatsen of rijomstandigheden op de Scania Benelux Facebook pagina te plaatsen: http://www.facebook.com/scaniabenelux. Uiteraard kunnen andere Facebookers hier op stemmen. In totaal worden tien Scania riemen weggegeven onder de inzenders. Op 15 mei, de sluitingsdatum voor inschrijving van de YETD 2012, worden de winnaars bekend gemaakt.
Inschrijven voor de YETD 2012 kan nog tot 15 mei 2012 via www.scania.nl/yetd
Voor België: http://nl.scania.be/yetd

Reacties