Specials | Ritverslag: H.J. van Vliet R620

Nieuws insturen of sugessties voor een mooie reportage?

redactie@v8power.nl
Whatsapp: 06 27 397 760

Het is dinsdagochtend 8 uur als ik mij meld bij H.J. van Vliet in Waddinxveen. De R620 van chauffeur Nico van Vliet is genomineerd voor de titel Mooiste Truck van 2011 en ik ben wel eens benieuwd hoe een werkdag er voor hem uitziet. En of er uberhaupt gewerkt wordt met zo'n showtruck.

Het weer werkt niet echt mee maar tijdens het laden is het gelukkig droog. Nico heeft dit duidelijk vaker gedaan en behendig verplaatst de graafmachine zich van de vaste grond naar het bed van de dieplader.




Klaar voor vertrek Waddinxveen

De 3 assige Nooteboom trailer is voorzien van een nieuw laagje ''ETEC-blauw'' en ziet er weer fris uit. Een paar stevige kettingen zorgen ervoor dat de lading niet voortijdig van plaats veranderd. Na het plaatsen van zwaailampen en breedtemarkeringen is het span klaar voor vertrek. Aanvankelijk is het de bedoeling om de graafmachine in Slochteren af te leveren maar navraag leert dat de Eemshaven het losadres wordt. Na een broodje en een bakkie koffie zet Nico de inmiddels warmgedraaide R620 in beweging. Na een rit van zo'n 260 kilometer bereiken we de Eemshaven. Het is even zoeken waar het kruisje op de meegeven routebeschrijving zich in ''real life'' bevind maar na een kleine speurtocht is de bestemming gevonden.


Op de loslocatie in de Eemshaven

Temidden van de windmolens heeft Nico ruimte genoeg om het span dicht bij de loslocatie te manouvreren. Het laadproces kan in omgekeerde volgorde aanvangen. De zon doet zijn best om door te breken en de temperatuur is aangenamer dan bij vertrek in Waddinxveen. Nadat de graafmachine gelost is en de spullen weer opgeborgen besluiten we op de terugweg even het TT-Circuit te bezoeken.


Op de paddock van het TT-Circuit Assen

De voorbereidingen van het Truckstar Festival zijn hier in volle gang. Nico reserveert alvast zijn plekje in de ''mooiste trucks straat'' en na een frisse versnapering vervolgen we onze tournee. Rond etenstijd draaien we bij Routiers Nunspeet de parkeerplaats en schuiven aan voor de warme prak. Na dit ritueel rijden we de laatste kilometers naar Waddinxveen alwaar Nico een graafmachine laadt die hij ook meeneemt naar het Truckstar Festival. De dagen die volgen worden gebruikt om alles grondig te poetsen.


Laden van de ''Show-graafmachine''

Na het aftanken neem ik afscheid van Nico. Het was leuk om eens een andere tak van transport mee te maken. 

Leuke rit in het vooruitzicht en wil je dat V8power.nl er een verslag van maakt? Tip de redactie! informatie@v8power.nl

Reacties