Landelijke Scania V8 dag 3 september te Hengelo

Redactie V8power.nl 7 juli 2011 1 reactie 9054 x bekeken

Op 3 september zal Hengelo vast even opkijken als hier en daar een decibel ontsnapt op het parkeerterrein van Thales (voorheen Holland Signaal) aan de Robijnstraat in Hengelo (ov). Uit het hele land verwacht men namelijk Scania?s die allemaal een kenmerk gelijk hebben, de krachtbron is een motor van het type V8.

´Bromfietsen komen niet op het terrein´ is een uitspraak van Gerrit Maseland, eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf en organisator van het evenement.
Hierbij bedoeld hij niet de bekende tweewieler maar alle Scania´s zonder een achtcilinder motor.
Hij heeft makkelijk praten want zijn wagenpark telt 20 Scania´s die beschikken over een V8 motor en allemaal rond de 500 pk of meer onder de cabine hebben.
Daarnaast beschikt Gerrit Maseland ook nog over een fraaie collectie Scania oldtimers.

De V8 van Scania vindt zijn oorsprong in 1969 en het was meteen Europa´s sterkste truckmotor. De motor werd steeds verder doorontwikkeld en dankzij de V8 werd Scania bekend als de King of the Road.

Naast de prachtige Scania V8 trucks zijn er natuurlijk verkiezingen voor o.a. de mooiste truck en daarbij is ook een taak weggelegd voor het publiek.
Om te bewijzen dat V8 chauffeurs net zo goed zijn als hun collega?s die het met minder cilinders moeten doen zijn er de Green on Tour activiteiten van de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC).

Leden van chauffeursvereniging de Tukker Truckers assisteren bij een Drivers Contest. Een wedstrijd waarbij chauffeurs met hun truck op de centimeter nauwkeurig moeten manoeuvreren, ze moeilijke lading moeten vastzetten en nog veel meer. Kortom al die dingen die een chauffeur tot een vakman maken worden gedemonstreerd in wedstrijdvorm.

De toegang van dit evenement is gratis en voor zowel oud als jong zijn er leuke activiteiten te vinden, al was het maar genieten van de catering.
Neemt u gerust een kijkje op onze website: www.v8dag.nl
Ook voor het inschrijven van uw Scania V8 kunt u hier terecht.

Verder in het nieuws:

Reacties

Reageren

Om te reageren moet u zijn ingelogd. Klik hier om u aan te melden.