Scania 143 420 Arjan IJsinga

Redactie V8power.nl 3 juli 2011 5 reacties 11176 x bekeken

Special Interior heeft de showtruck van Arjan IJsinga onder handen genomen. Arjan vertelt zijn verhaal over de auto.

Voor ik mijn verhaal ga vertellen zal ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Arjan IJsinga. In het dagelijks leven ben ik chauffeur bij Oosterhof-Holman INFRA BV. Hier rij ik op een DAF 85 CF met een dieplader. Hiermee vervoer ik machines voor de wegenbouw en losgestort (voornamelijk asfalt).
In de zomer van 2010 heb ik deze truck gekregen, hiervoor reed ik op het oude type CF waar ik veel prijzen mee heb gewonnen. Zo was ik in 2006 onder andere de mooiste kipper van Nederland op het Truckstar festival in Assen en stond in verschillende vrachtwagentijdschriften.
 
Enkele maanden geleden attendeerde een kennis mij dat hij een mooie Scania Streamliner kon kopen.
Ik was natuurlijk zelf direct enthousiast want ik was al een tijdje opzoek naar zo’n Scania.
Deze kennis heeft uiteindelijk de auto gekocht en aangezien ik toch wel erg veel belangstelling had heb ik de vrachtauto van hem over kunnen kopen.
Zo kwam de bal een beetje aan het rollen om van deze Scania een echte showtruck te maken.
 
Half februari ben ik begonnen met nadenken over hoe ik de auto van binnen en van buiten naar mijn zin zou kunnen maken. Nadat ik alles bedacht had heb ik contact op genomen met Special Interior te Urk. Ik ben eerst bij Laurens langsgegaan om te kijken wat de mogelijkheden waren en zijn visie te horen. Samen met hem heb ik bedacht hoe de binnenkant van de Scania er uit moest komen te zien. Daarop heb ik de Scania begin maart naar Urk gebracht. Toen de vrachtauto enige tijd later klaar was heb ik de auto weer op gehaald en naast het huis op de oprit geparkeerd.
Terwijl de auto naast huis stond ben ik verder na gaan denken over de aankleding van de buitenkant van de truck. Ik kwam tot de conclusie dat er nog enkele dingen gespoten moesten worden, o.a. een deel van het chassis, het traanplaat achterop, de opstappen e.d.. Daarnaast heb ik Michelinpoppen incl. verlichting gemonteerd.
Op een later tijdstip, wanneer de auto terug is van de spuiter, zal de naam en andere diverse dingen op de auto aangebracht worden.
Al met al is het nog even hardwerken om de auto voor Assen helemaal tip top in orde te krijgen.

Meer projecten van Special Interior bekijken? www.specialinterior.com

Verder in het nieuws:

Reacties

Reageren

Om te reageren moet u zijn ingelogd. Klik hier om u aan te melden.